23 Aralık 2012 Pazar

Bir çok hastalığın kaynağı: Ense kalınlığı

,

Parası çok, varlıklı, sözü geçen, ödeme gücü yüksek anlamına da gelen ensesi kalın tabiri aslında bir çok hastalığında belirtisi olabiliyor. 
Masa başı, oturarak ya da bilgisayar başında çalışanların şikayetleri arasında yer alan ense yağlanması özellikle erkeklerde ve ileri yaş kadınlarda görülebiliyor. Ense kalınlığı boyun hareketini zayıflatıyor, hareketsiz kalan boyun yağlanıyor. Günlerce süren, ağrı kesicilerle geçmeyen, oldukça şiddetli olan baş ağrınız ensenizde oluşan yağlardan kaynaklanabiliyor.
 
Vücuttaki yağların bir çok hastalığa sebep olduğunu söyleyen Estetik Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı, Op. Dr. Alper Tuncel, yağların önce baldırlarda, sonra kalça ve bel çevresinde, daha sonra göğüste, kol altlarında ve ense civarında oluştuğunu belirtiyor. Ense civarında biriken yağların, beyinle bedenin iletişim kanalı olan omurgalardaki sinirleri olumsuz etkilediğini, baş ağrısı, boyun ağrısı yaptığını söylüyor. Kilo verme sürecinde ise ilk oluşan yağ birikiminin vücuttan en son atıldığını vurguluyor. Yağlanma tiplerinin insanların cinsiyetlerine göre değiştiğini, erkeklerin daha çok bellerinin kalınlaşarak, göbek ve karın bölgelerinde yağ biriktirdiklerini, kadınların ise kalça, baldır, bacak ve karın bölgelerinden şişmanladıklarını dile getiriyor. Erkek tipi yağlanmaların, şeker hastalığı, hipertansiyona davetiye çıkardığı da sözlerine ekliyor.

0 yorum to “Bir çok hastalığın kaynağı: Ense kalınlığı”

Yorum Gönder

 

Portal Paylasim 2013 Copyright © 2013 | | Hertelden